Kaip susiplanuoti praktišką virtuvę (4 dalis)

Tęsiu savo patarimus kaip tinkamai susiprojektuoti virtuvę, akd ji būtų patogi bei efektyvi. Svarbiausi tam, kad tinkamai susiprojektuoti virtuvę – svarbiausią patalpą namuose, yra kaip išdėstyti virtuves baldai. Kaip jau minėjau ankstesnėse savo šio straipsnio dalyse, virtuviniai baldai turi būti išdėstyti tam tikromis zonomis. Svarbiausia patogios bei efektyvios virtuvės paslaptis yra atitinkama funkcinė zona, kurią sudaro kelios kitos smulkesnės zonos: Saugojimo zona, plovimo zona arba šlapioji zona, maisto ruošimo bei virimo zona. Šias smulkesnes zonas galima sudėlioti trikampiu, kurio viršuje būtų plovimo, arba kitaip šlapioji, zona. Kodėl būtent ši zona turėtų užimti viršutinį kampą? Todėl, kad tai yra lyg „tarpinė stotelė“, kurioje nuolatos sustojate, kai darbuojatės, sukinėjatės virtuvėje. Saugojimo zonas ir ruošimo bei virimo zona turi būti išdėstomos iš abejų pusių  maždaug 1,2 – 2 metrų atstumu.  Darbą virtuvėje galima prilyginti kaip nuolatinį judėjimą šio trikampio kraštinėmis. Sekančiame savo šio straisnpio dalyje pateiksiu kelis variantus kaip galima išdėstyti virtuvę, pagal mano pateiktus patarimus ir kaiop atitinkamai išdėstyti aprašytas virtuvės zonas, kad tinkamai sudėlioti patogią bei atitinkančią Jūsų poreikius virtuvę. O va koks virtuvės baldų išdėstymas jums tinkamiausias ir priimtiniausia priklauso nuo Jūsų ir nuo jūsų virtuvės išplanavimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

question razz sad evil exclaim smile redface biggrin surprised eek confused cool lol mad twisted rolleyes wink idea arrow neutral cry mrgreen

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>